Visele Bătrânilor

În Visele bătrânilor au fost îndeplinite 17 dorințe pentru 10 oameni în vârstă, care se bucură de o masă caldă și de timpul petrecut în două centre de servicii sociale din București – Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Centrul Comunitar Ghencea (Asociația Sf. Arhidiacon Ștefan). Oamenilor în vârstă le-au fost alături peste 30 de studenți voluntari, psihologi, jurnaliști, economiști. S-au întâlnit cu ei, i-au vizitat acasă, la centru, s-au fotografiat împreună, au scris despre ei, au comunicat dorințele lor companiilor.


Visele bătrânilor este o pauză de câteva minute, ceasuri, zile, luni, dedicată celor pentru care îmbătrânirea ar trebui să fie un proces, nu o criză, oameni care au dorințe și trăiesc. În Visele bătrânilor ne-am apropiat de vârsta a 3-a apropiindu-ne de fapt de noi înșine peste câțiva ani sau câteva zeci de ani.


Va mulțumesc că existați. E o activitate care aduce un beneficiu imens celor care au nevoie de ea. Și vor fi din ce în ce mai mulți în această situație. Eu încă mă mai descurc singur și mă pot gospodări fără ajutor. Eu poate că ar trebui sa ajut pe alții, așa cum faceți voi. Măcar cu o simplă prezență și o discuție zilnică așa ca de la om la om. Acum eu simt nevoia să am cu cine schimba câteva cuvinte pe internet. Poate fi din orice domeniu. Important este să treacă timpul util și benefic în sens reciproc. Dacă dv. cunoașteți o persoană sau mai multe, printre cei pe care îi consiliați, care să dispună de timp și să vrea să împărtășească impresiile lor despre diverse lucruri pe internet, vă rog să-mi întindeți o mână de ajutor. Sper să fie un ajutor reciproc. Vă mulțumesc că mă ascultați. (Mesaj trimis de Constantin)


Website: viselebatranilor.ro
FB: /viselebatranilor
Campanie de solidaritate între generații: Ei suntem Noi 
Finanțator (2014 – 2015): Fondul pentru Inovare Civică

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page