29 aprilie, Ziua europeană a solidarității între generații. Îmbătrânim cu toții

Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) lansează marți, 21 aprilie, campania online “Ei suntem Noi”, care se va desfășura pe parcursul întregii luni, pentru a marca Ziua europeană a solidarității între generații.

afis FB campanie Visele batranilor

Peste 40 de persoane publice, actori, muzicieni, bloggeri, oameni de media, din sport vor da startul campaniei, „îmbătrânind” pe rețeaua socială Facebook, dându-și viața înainte pentru seniori:

Adelina Păsat, Albertina Ionescu, Alexandra Blaș, Alexandru Bogdan, Andi Vasluianu, Andreea Anghel, Andreea Archip, Alexandra Bogdan, Andrei Cismaru, Claudiu Ciobanu, Cornel Ilie, Cristian China Birta, Cristian Florea, Cristina Niculescu, Cristina Soare, Dan Bordeianu, Dan Negru, Daniela Bojincă, Dorina Florea, George Ivașcu, Dragoș Asaftei, Gianina Corondan, Lăcrămioara Botezatu, Ligia Munteanu, Lucian Mândruță, Luminița Malanca, Mădălina Rodocea, Mircea Radu, Petru Păcuraru, Marius Matache, Marius Piticariu, Mihaela Ivan, Mihai Constantin, Radu Tudor, Raluca Grigoriu, Raluca Moianu, Răzvan Popescu și Flick, Valentin Coman, Victor Bucur, Vlad Dulea, Vlad Ionescu, Zoltan Lorencz.
Campaniei i s-au alăturat și BUZZer-ii de la BUZZstore, o comunitate online de comunicatori care testeaza gratuit cele mai noi produse si servicii.

GEAC derulează în prezent un proiect de solidaritate socială, „Visele bătrânilor”, în care 30 de studenți de la facultăți cu profil socio-uman și economic aștern poveștile de viață a 10 vârstnici care au nevoie de sprijin și le îndeplinesc o dorință sau un vis cu ajutorul comunității de afaceri. Vârstnicii provin din două organizații neguvernamentale de servicii sociale, Centrul Comunitar Ghencea – Asociația Sfântul Arhidiacon Ștefan și Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual. Proiectul are un buget total de 27.500 lei și este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust For Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Prin decizia Parlamentului European din anul 2008, anual, în data de 29 aprilie este marcată Ziua europeană a solidarităţii între generaţii, care îşi propune să contribuie la promovarea înţelegerii și respectului între tineri şi persoanele în vârstă.

În România, numărul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani afectate de singurătate se ridică la 645.000. Cele mai afectate sunt femeile. Un procent de 30% dintre cele cu vârsta peste 75 de ani recunosc faptul că se confruntă cu singurătatea, spre deosebire de doar 18% dintre bărbaţi. (studiul “Situaţia vârstnicilor din România”, realizat pentru Fundaţia Principesa Margareta a României de o echipă de cercetători de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Centrul de studiere a populaţiei).

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Viața amară se-ndulcește cu puțin optimism

Next Post

“Batran” nu arunca varstnicii in groapa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
Share