În Oraș. Ce am făcut din vară până-n toamnă și continuăm până la iarnă

În 2019, pe la începutul verii, am început a cânta împreună, seniori și tineri, – în Senior Karaoke. Ideea ne-a venit de la o doamnă a sectorului ONG care regreta că nu are un spațiu mărișor de întâlnire, pentru a-și putea duce la bun proiectele de servicii sociale pentru oamenii cu vârste venerabile. Și noi …

Mai mult

Orașul bun al vârstnicilor

Până în 2050, pentru prima dată în istorie, numărul persoanelor de peste 65 de ani îl va depăși pe cel al copiilor sub 15 ani (UN World Population Prospects).  Asta înseamnă că speranța de viață a crescut și mai înseamnă că orașele trebuie să-și adapteze serviciile (sociale, de locuire, transport etc.) acestei schimbări demografice.

Mai mult

Crowdsourcing – Banii trec, oamenii rămân

Sunt companii care, cu o mână de angajați, fac milioane de bani anual. Nu aduc vreun serviciu sau vreun produs inovator pe piață, nu au bani și nu-și bat capul cu vreun plan de afaceri. Nu fac decât să angajeze publicul larg, transmițându-le oamenilor că ei sunt cei care au puterea de a crea sau …

Mai mult

Acționariatul oamenilor pentru comunitate

Crowdfunder.co.uk, cea mai importantă platformă de strângere de fonduri online din Marea Britanie, a lansat recent un soi de ofertă publică pentru crearea unui fond de 1 milion de lire sterline, bani cu ajutorul cărora să fie susținute proiecte de dezvoltare socio-economică ale întreprinderilor sociale, ONG-urilor sau ale întreprinzătorilor individuali.

Mai mult

Puterea vârstnicilor

Astăzi este Ziua internațională a persoanelor vârstnice. Organizația Mondială a Sănătății și-a intitulat comunicatul de presă “Persoanele în vârstă – o nouă putere pentru dezvoltare”. Vârstnicii nu sunt niște neajutorați! A nu (mai) fi în putere nu e totuna cu a nu fi puternic.

Mai mult

Politica noastra

Neavand de a face cu politica si, deocamdata, nici cu politicile (publice), facem totusi politica. Noi, ca organizatie neguvernamentala, si noi, ca oameni intr-o organizatie neguvernamentala. Ideea ca tot ce e uman e si politic e a profesorului de Stiinte Politice Adrian Leftwich (1940 – 2013).

Mai mult