Senior Discount. Pentru o viață mai bună la vârsta de argint

Senior Discount. Pentru o viață mai bună la vârsta de argint

Ideea proiectului Senior Discount a plecat de la o realitate aproape… ireală: în România anului 2020, 40% dintre cei peste 5 mil. de pensionari au pensii de până în 1.000 de lei, potrivit datelor Casei Naționale de Pensii Publice, iar pensia medie lunară este de aprox. 1.400 de lei, potrivit INS.

Senior Discount propune în această realitate dezvoltarea unui program social de donații, facilități și reduceri la diverse produse și servicii oferite de firme și organizații în primul rând pensionarilor cu venituri mici.

S-ar putea spune că, în general, noi, românii, nu ducem lipsă de reduceri, că marile sau mai micile firme, de pildă, ne oferă cu generozitate discounturi. Adevărat, dar ne-am dori cu toții să existe cât mai multe facilități dedicate exclusiv pensionarilor. Iar la acest program să adere cât mai multe entități.

Toate aceste reduceri și donații oferite pensionarilor sunt listate și prezentate pe acest site dedicat – seniordiscount.ro și pe grupul de Facebook nou creat – Senior Discount România. Ele sunt, de asemenea, promovate prin intermediul partenerilor și colaboratorilor, organizații și instituții cu servicii sociale pentru seniori, și în social media. Astfel, pensionarii au acces imediat la informație, în timp ce entitățile care oferă aceste facilități se bucură de vizibilitate și apreciere în comunitate.

Senior Discount este un proiect dezvoltat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), integrat în programul Seniorul.ro. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Senior Discount este al 6-lea proiect al asociației noastre care contribuie la îmbunătățirea stării de bine a seniorilor și, în general, a comunității, alături de „Visele bătrânilor”, Revista Seniorul, „Senior Karaoke”, „Seniori activi pe piața muncii” și „Comunitatea seniorilor pricepuți”.

Intră în dialog

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow @Seniorul.ro

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 05-Aug-23 07:53:25 PDT. The current time is Tuesday, 26-Sep-23 04:49:54 PDT.