Suntem cu proiectul COPE în cel mai recent studiu CNOPPV, „Singurătatea socială și emoțională în rândul pensionarilor și persoanelor vârstnice”

Consiliul Naţional al Organizaţiilor de Pensionari şi al Persoanelor Vârstnice (CNOPPV) a publicat recent un studiu despre situația persoanelor vârstnice în România, cu titlul „Singurătatea socială și emoțională în rândul pensionarilor și persoanelor vârstnice”, autor Cristina Ioana Radu.

Citind studiul, bineînțeles ne-am bucurat când am ajuns la capitolul 4, Modele de bune practici, și în aceeași măsură la capitolul 5, Concluzii și propuneri.  

Ne-am bucurat pentru că proiectul nostru implementat într-un consorțiu european, ”Culture on Prescription” (COPE), și-a găsit loc printre  puținele proiecte menționate ca modele de bună practică – ale Fundației Regale Margareta a României și Asociației Niciodată Singur.

Ne bucurăm și că, printre propunerile pe care le face autoarea pentru combaterea singurătății sociale și emoționale a persoanelor vârstnice, se numără „oferirea unor cursuri gratuite de teatru pentru seniori în vederea susținerii terapiei prin artă”.

Citește mai mult pe Seniorul.ro.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Patapievici: Pentru noi, a fi sănătos înseamnă a fi tânăr. Iar acest lucru înseamnă că bătrânețea este devalorizată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
Share