Pentru inceput, jos, bordura, sus, trotuarul!

S-a iesit pe strada sambata trecuta, mai multe organizatii neguvernamentale, in frunte cu Activewatch, pentru ca, desi avem niste borduri (prea)tepene, n-avem totusi trotuare normale, trotuare libere, rampe, proiecte urbane, legislatie si nici bun simt si vana de cetatean, adevarat.
In 2010, Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat aceasta initiativa de formare a unei retele de orase, comunitati, organizatii, cu viziunea comuna de a avea un spatiu urban in care oamenii sa imbatraneasca bine.
Un spatiu care permite oamenilor de toate varstele să participe activ la activitățile comunitare. Este un loc in care oamenii sunt tratati cu respect, care te-ajuta sa ramai aproape de cei dragi si de alti oameni, in care iti poti duce viata sanatos si activ si care îi ajuta pe cei care nu mai pot avea grija de ei insisi. Din reteaua OMS fac parte 28 de tari si 258 de orase si comunitati din toata lumea. Din Romania, nimeni, inca.
In Europa avem aceasta platforma, AGE, o retea de organizatii, 150, deocamdata, care au grija de oamenii peste 50 de ani si le reprezinta interesele. Suntem si noi in AGE, cu doua mari organizatii, Federatia Nationala “OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din Romania si Federatia Nationala “Solidaritatea” a Pensionarilor din Romania. AGE a lansat si ea, in 2012, o campanie – “Catre o Europa prietenoasa cu varsta, pana in 2020”. AGE pledeaza pentru crearea de coalitii, schimburile de informatii si bune practici, atragerea autoritatilor locale si regionale laolalta cu alti stakeholderi pentru gasirea de solutii care, pana la urma, redau orasele oamenilor.
Share this article
Shareable URL
Prev Post

O pauza in cursa de unii singuri

Next Post

Scade increderea oamenilor in ONG-uri. De ce?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
Share