„Seniori activi pe piața muncii”. Continuăm ce am început

„Seniori activi pe piața muncii”. Continuăm ce am început

Zilele astea suntem din nou pe teren, din nou în cluburile de seniori din București continuând un proiect în care credem, desigur 🙂 : „Seniori activi pe piața muncii”.

Acest proiect și-a început drumul la finalul lunii iulie 2019, când am vrut să aflăm dacă oamenii trecuți de vârsta pensionării și-ar dori să mai muncească și în ce condiții. Am bătut la ușa Clubului de seniori Codrii Neamțului împreună cu mai tânăra organizație pentru seniori, Magic Seniors. Am aflat exact ce ne așteptam: seniorii vor să-și suplimenteze veniturile și să rămână activi, să simtă că fac ceva în continuare, dar să o facă part-time 🙂

Ne-am zis apoi să intrăm în cât mai multe cluburi de seniori din București și s-o facem mai bine pentru toată lumea 🙂 Am câștigat în toamna lui 2019 un mic fond nerambursabil, prin Start ONG, și am început a bate la picior cluburile. Mai bine pentru seniori a fost că am venit cu specialiști în resurse umane și cu oferte concrete de locuri de muncă. Încet, încet, au mai apărut și alte oferte, de muncă și voluntariat, de la The Care Hub, din Timișoara și de la Fundația Regală Margareta a României. Le puteți vedea pe platforma jobs.seniorul.ro.

Întâmplarea a făcut ca în prima zi a anului 2020 să facem cunoștință cu WWF România… 🙂 și s-a pus la cale o mică (și importantă pentru noi) continuare a proiectului. WWF România prețuiește strângerea de fonduri (fundraising) din comunitate și are nevoie mereu de oameni care să meargă pe teren pentru asta. Așa cum pot tinerii, de ce nu ar putea și seniorii? Și de ce nu s-ar forma echipe mixte, intergeneraționale de fundraiseri? Dincolo de incluziune și diversitate, de ce nu ar fi mai eficientă o astfel de echipă în strângerea de fonduri?

Cei tineri nu au destulă experiență, spun unii… Cei mai în vârstă au prea multă, spun aceiași… WWF România a zis ca și noi, așa cum ne dorim să zică orice angajator, că piața muncii, dreptul la muncă nu e nici doar pentru unii, nici doar pentru alții, e pentru oameni, toți oamenii care vor să (mai) muncească, să (mai) învețe.

Săptămâna trecută am fost împreună cu WWF România (WWF Team) la CARP Omenia, astăzi suntem la Clubul seniorilor „Mihai Eminescu”, Sector 6. Suntem iarăși pe teren 🙂

seniori activi pe piata muncii

Intră în dialog

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow @Seniorul.ro

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 05-Aug-23 07:53:25 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 17:26:05 PDT.